KVKK Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI, İŞLENMESİ VE AKTARILMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ


İşbu “Bilgilendirme Metni”, Keyif Bebesi olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla, KVKK’da yer alan “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. ve “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesi çerçevesinde; hangi amaçla kişisel verilerinizin işleneceği, işlenen kişisel verilerinizin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel verilerinizin toplanmasının yöntemi ve hukuki sebebi ve KVKK’nın 11. maddesinde sayılan diğer haklarınızla ilgili olarak size bilgi vermek amacıyla sunulmaktadır.

7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu (“KVKK”) gereğince müşterilerimizin hizmetlerimizden faydalanmak amacıyla kişisel verilerini, tarafımızla paylaşması halinde Keyif Bebesi olarak, Kanun’un belirlediği çerçevede kişisel verilerinizi kaydedebilecek, muhafaza edebilecek, güncelleyebilecek ve mevcut durumlar izin verdiği ölçüde ve sınırlı olarak 3. Kişilere açıklayabilecek, devredebilecek ve işleyebilecektir. Keyif Bebesi kişisel verilerinizin işlenmesi ve aktarımı süreçlerinde verilerinizin hukuka aykırı olarak kullanılmasını önlemek ve muhafazasını sağlamak için mevzuat uyarınca uygun güvenlik düzeyini sağlayıcı gerekli tedbirleri almaktadır.

Başta 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat ve bunlarla sınırlı olmaksızın ilgili tüm mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde ve müşterilerimizin, hizmetlerimizden faydalanabilmesi amacıyla, kişisel verileriniz, Keyif Bebesi tarafından verilen hizmet, ürün ya da ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, şubeler, bayiler, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecraları ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Ürün ve hizmetlerden yararlandığınız müddetçe oluşturularak ve güncellenerek kişisel verileriniz işlenebilecektir. Ayrıca internet sayfamızı kullandığınızda, bayi ve şubelerden mal ve/veya hizmet aldığınızda, Şirketimizi veya internet sitemizi ziyaret ettiğinizde kişisel verileriniz işlenebilecektir.

Bu kişisel veriler; Keyif Bebesi olarak sunduğumuz hizmetlerden yararlanabilmeniz adına, açık rızanıza istinaden veya tabi olduğumuz yasal mevzuat başta olmak üzere KVKK md. 5/f.2’de öngörülen diğer hallerde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gerekli tüm bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve yasal saklama süresince veya işleme amacının gerekli kıldığı süre boyunca saklanacak ve işleme amacının gerekli kıldığı sürenin sonunda veya veri işlenmesi için rızanızın gerektiği hallerde rızanızın geri alınması halinde anonimleştirilerek Şirketimiz tarafından kullanılmaya devam edilecektir.

Açık rıza, belirli ve açık bir konuda ilgili kişinin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ile bu hususta işlem tesisine izin vermesi olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte Kanun’un 5/2 maddesi ile açık rıza bulunmaksızın veri işlenebileceği haller belirtilmiştir. Bu hallerden en az bir tanesinin mevcut olması halinde, ilgili kişinin rızasına başvurmaksızın veri işleme faaliyetleri gerçekleştirilebilir.

Şirketimiz aşağıda yer verilen hukuki sebeplere dayanılarak belirli amaçlarla kişisel verilerinizi işlemektedir. Ürün ve hizmetlerimizin sunulması ve yararlandırılması noktasında, Keyif Bebesi sizlerin memnuniyetini sağlama gayesindedir.

Bu ve sayılan diğer belirli amaçların gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm tedbirler alınarak işlenen kişisel verileriniz şu şekildedir:

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz Kanun’un 5/2 maddesinde belirtilen şu hukuki sebeplere dayanılarak işlenmektedir:

Keyif Bebesi kişisel verilerinizi işleme amacı dışında kullanmayacak, rızanız yahut ilgili mevzuatta öngörülen bir diğer sebep olmaksızın üçüncü kişilere aktarmayacak ve/veya ifşa etmeyecektir. Mevzuat gereği kamu kurum ve kuruluşları ve/veya yargı mercileri ile paylaşılması zorunlu olan bilgilere ilişkin Şirketimizin hakkı saklıdır.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili vermiş olduğunuz her türlü onaydan tamamen veya kısmen feragat etme hakkınız bulunmaktadır. Bununla birlikte Kanun’un 11.maddesinde yer alan haklarınız aşağıdaki gibidir:

İşbu formdan ve mevzuattan doğan haklarımız saklıdır. Makul olmayan düzeyde zor olan istekleri reddetme hakkımızın da saklı olduğunu, Şirketimizce yapılacak masrafları KVKK’nın 13. Maddesinde belirtilen tarifeye göre tarafınızdan talep hakkımızın saklı olduğunu belirtmek isteriz.

Mevzuat gereğince, Şirketimizin müşterileri ile gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin kayıt ve belgeleri belirli bir süre ile saklamasına dair yasal zorunluluk söz konusudur. Kişisel verilerinizin silinmesini ve yok edilmesini talep etmeniz halinde söz konusu sürenin sonunda bu talebiniz yerine getirilecektir. Bu süre zarfında kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından işlenmeyecek, ulusal ve uluslararası yasa, düzenleme ve sözleşmelerden kaynaklı zorunluluklar haricinde üçüncü kişiler ile paylaşılmayacak ve tarafınızla herhangi bir ürün tanıtımı veya pazarlaması için bağlantıya geçilmeyecektir.

Bu kapsamda yapacağınız talepler 6698 Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında yazılı olmalıdır. Bunun için, kimliğinizi tespit edici belgeler ile birlikte, kullanmak istediğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren KVKK Başvuru Formu ile Acarlar Mah. Acarkent Sitesi Acemoğlu Sok. No:10/2 T11/2 Beykoz  İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu [email protected] adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

Kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için bizlere [email protected] e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.



 
ÜCRETSİZ KARGO

100 TL Üzeri Ücretsiz Kargo! Yurtiçi Kargo ile Gönderim!

 
ÖDEME YÖNTEMLERİ

Tüm Kredi Kartlarına 12'ye Varan Taksit, Havale/EFT ve Kapıda NAKİT Ödeme, Kapıda KREDİ KARTI ile ödeme

 
İADE & DEĞİŞİM

14 İş günü içinde iade ve değişim imkanı...

 
GÜVENLİK ve GÜVENİLİRLİK

İyzico ile güvenli ödeme ve orijinal ürün garantisi

Size daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerez politikamızı ve kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.
Detaylı bilgi için Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.